Blog

Spread the knowledge

Οι καλύτερες εταιρίες φιλοξενίας ιστοσελίδων για το 2021 – Κύπρος – Ελλάδα – Παγκόσμια

Η Φιλοξενία ιστοσελίδων (Web hosting) είναι ένα μέρος όπου μια εταιρία διατηρεί τις ιστοσελίδες της ώστε να είναι προσβάσιμες μέσω διαδικτύου. Παγκόσμια  υπάρχουν πολλές εταιρίες web hosting, οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες  που αφορούν την φιλοξενία, δημιουργία και μάρκετινγκ ιστοσελίδων.

Το τρέχον παγκόσμιο μέγεθος αγοράς hosting εκτιμάται σε περίπου €11.2 δισ. και εκτιμάται να αυξηθεί σε ποσοστό 26% για τα επόμενα 4 χρόνια.

Διάφορα εργαλεία που προσφέρονται από τα πλείστα web hosting είναι εργαλεία όπως: WordPress, Joomla. Ecommerce, Drupal, Cpanel, Moodle, Ecommerce κ.α.

Ψάξαμε μελετήσαμε και βρήκαμε τους καλύτερους παροχείς web hosting.
WEB HOSTING ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΙΜΗ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
bluehost-web-hosting-black-friday100GB χώρος δίσκου. Εργαλεία Marketing €3.15/μήνα Μάθε περισσότερα
a2hosting-logoΔίσκοι SSD. ιδανικό για Wordpress €3.63/μήνα Μάθε περισσότερα
siteground-small10GB χώρος δίσκου. 10.000 επισκέπτες €5.99/μήνα Μάθε περισσότερα
Απεριόριστη αποθήκευση & ιστοσελίδες, Δωρεάν SSL €3.33/μήνα Μάθε περισσότερα
Εκπληκτικός κατασκευαστής ιστοσελίδας Δωρεάν Μάθε περισσότερα
Μοναδικό και απλό στην χρήση Δωρεάν Μάθε περισσότερα
Απεριόριστος χώρος & emails. €1.70/μήνα Μάθε περισσότερα
Πράσινο hosting. Απεριόριστα Domains. Δωρεάν bonus €2.99/μήνα Μάθε περισσότερα
Δίσκοι SSD. Αξιοπιστία. 24/7 τεχνική υποστήριξη €5.70/μήνα Μάθε περισσότερα
Cloud Hosting. Δωρεάν SEO. Ασφάλεια SSL. €2.70/μήνα Μάθε περισσότερα
100% uptime. Απεριόριστη τεχνική υποστήριξη €7.35/μήνα Μάθε περισσότερα

Θα προσπαθήσουμε σε αυτό το άρθρο βάση κάποιων κριτηρίων όπως οι τιμές, τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα, η δημοτικότητα, η φήμη, η αξιοπιστία, ή τοποθεσία των κέντρων δεδομένων και κατά πόσο καλή είναι ή υποστήριξη πελατών να προτείνουμε για εσάς τα καλύτερα web hosting για την Κύπρο, Ελλάδα ακόμη και παγκόσμια.

Είδη φιλοξενίας web hosting

Shared Hosting: Το πιο διαδεδομένο και φθηνότερο πακέτο φιλοξενίας είναι το shared hosting. Κάθε server μπορεί να φιλοξενεί εκατοντάδες ή και χιλιάδες ιστοσελίδες διαφορετικών ατόμων, που ουσιαστικά μοιράζονται τους πόρους του server. Για ένα site που μόλις ξεκινάει, αυτή είναι μια ανεκτή λύση, η οποία σας δίνει πρόσβαση σε βάση δεδομένων, για να μπορέσετε να φτιάξετε ένα δυναμικό site.

VPS Hosting: Η ονομασία VPS προέρχεται από τα αρχικά Virtual Private Server. Οι εταιρείες hosting έχουν πάλι ένα μεγάλο server, μέσα στον οποίο στήνουν “εικονικούς” server. Ουσιαστικά η σελίδα μας φιλοξενείται σε έναν αυτόνομο, εικονικό server. Το vps hosting είναι κατάλληλο για αυτούς που θέλουνε μεγαλύτερη ευελιξία (πχ να έχουν root access), περισσότερες απαιτήσεις σε σύγκριση με ένα shared hosting (πχ πιο σταθερές και καλύτερες ταχύτητες) και είναι μια πιο οικονομική λύση σε σχέση με τον dedicated server. Πολλές εταιρείες web hosting παρέχουν διάφορες παραλλαγές vps hosting, αλλάζοντας ελαφρώς τη φιλοσοφία, παραμένοντας όμως πάντα σε παρόμοια λογική.

Dedicated Server: Για sites με πολύ υψηλές απαιτήσεις, με το οποίο ο χρήστης έχει στη διάθεση του ένα ολόκληρο μηχάνημα, καθώς και το 100% των πόρων του. Ο dedicated server για παράδειγμα στο web hosting είναι στημένος σε κάποιο data center και είναι συνδεμένος στο internet μέσω αυτού.  Μέσα σε αυτόν, μπορεί να υπάρχουν από λίγες δεκάδες, έως χιλιάδες ιστοσελίδες που βρίσκονται στο internet. Επίσης μέσα του μπορεί να έχει πολλά shared hosting, resellers, λίγα vps, κλπ. Με την ορολογία dedicated εννοούμε ένα ολόκληρο μηχάνημα, αποκλειστικά για εμάς.

Εταιρίες φιλοξενίας ιστοσελίδων

Ποιες είναι οι εταιρείες που παρέχουν τις καλύτερες υπηρεσίες φιλοξενίας; Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση για να απαντηθεί, αλλά υπάρχουν βεβαίως μερικές που μπορούμε να συμπεριλάβουμε σε μια σύντομη λίστα με βάση διάφορα χαρακτηριστικά όπως την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, την τιμολόγηση, την υποστήριξη και τα οφέλη.

Να τονίσουμε πως η σειρά κατάταξης είναι τυχαία, δείτε και επιλέξτε εσείς αυτό που νομίζετε ότι σας ταιριάζει καλύτερα.

1 ) NetShop

Netshop data center services provider

Η εταιρία NetShop είναι ένας καταξιωμένος παροχέας διαδικτυακών υπηρεσιών με βάση την Κύπρο. Έχει ιδρυθεί το 2004 και απο τότε δεν σταμάτησε να εξελίσετε και να αναβαθμίζει τις δομές και υπηρεσίες της.

Η NetShop παρέχει Dedicated Severs, Virtual Servers, φιλοξενία ιστοσελίδας και άλλες λύσεις πληροφορικής όπως υπηρεσίες iGaming, Blockchain, Forex και άλλα.

Οι τιμές ξεκινάνε για Dedicated Server από μόλις €70.00/μήνα, ενώ για  Virtual Server (VPS)  μόλις €4.99/μήνα.

Για όσο αφορά την φιλοξενία ιστοσελίδας (cPanel Web Hosting) , οι τιμές της είναι από τις πιο ανταγωνιστικές στην αγορά από μόλις €5.00/μήνα και επιλογή τοποθεσίας server στην Κύπρο, Μάλτα ή Ηνωμένο Βασίλειο.

ΔΕΣ ΤΟ

2) iPage

ipage-bestcyprushosting

Το iPage έχει άνω του ενός εκατομμυρίου ικανοποιημένους πελάτες. Με πάνω από 15 χρόνια στην φιλοξενία ιστοσελίδων με όραμα να προσφέρει τα οικονομικότερα πακέτα στην αγορά.

Το iPage περιλαμβάνει διάφορες τιμές που ξεκινάνε από €1.70/μήνα προσφέρει απεριόριστο χώρο και λογαριασμούς email 30 ημέρες εγγύηση επιστροφής χρημάτων, σουίτα ασφαλείας και δωρεάν όνομα τομέα. Ακόμα σας δίνει κουπόνια διαφήμισης adwords.

ΔΕΣ ΤΟ200

3) FastComet

fastcomet

Η ομάδα του FastComet φιλοξενεί ιστοσελίδες για περισσότερο από 7 χρόνια με πάνω από 11,500 πελάτες σε 70 χώρες, ενώ παρέχει επαγγελματικές υπηρεσίες στον τομέα των συστημάτων διαχείρισης σε ιδιώτες και εταιρικούς πελάτες.

Από τα τέλη του 2013 ξεκίνησαν το Cloud Hosting με αποτέλεσμα να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας και ένα ταχύτατο SSD Cloud Hosting προσβάσιμο και προσιτό με τα καλύτερα πρότυπα για την ικανοποίηση των πελατών της.

Προσφέρει  δωρεάν για πάντα όνομα τομέα (domain name)  και δωρεάν μεταφορά ιστοσελίδας από άλλο παροχέα αλλά και απεριόριστους λογαριασμούς email. Με επιλογή να διαλέξεις τοποθεσία διαχείρισης (data center) όπως Ευρώπη, Αμερική, Ασία για καλύτερο χρόνο απόκρισης της ιστοσελίδας σας. Επίσης προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 45 ημερών και επιπλέον εξαιρετική 24ωρη υποστήριξη πελατών. Οι τιμές ξεκινάνε από €2.70 έως €12.70 (Shared Hosting)

ΔΕΣ ΤΟ200

4) InterServer

Interserver bestcyprushosting

Ως ένας από τους κορυφαίους παρόχους webhosting, η InterServer είναι σε θέση να προσφέρει στην εκτεταμένη πελατειακή της βάση καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες σχεδιασμένες να συμπληρώνουν τις υπάρχουσες επιχειρήσεις τους. Εξυπηρετούν πελάτες που κυμαίνονται από μεμονωμένους ελεύθερους επαγγελματίες μέχρι εταιρείες των Fortune 500, εγχώριες και διεθνείς.

Χαρακτηριστικά InterServer:

 • Απεριόριστος αποθηκευτικός χώρος
 • Απεριόριστη μεταφορά
 • Απεριόριστες Ιστοσελίδες
 • Απεριόριστα Email
 • ΔΩΡΕΑΝ Πιστοποιητικά SSL

Το InterServer προσφέρει δωρεάν μετακίνηση ιστότοπου, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για οποιεσδήποτε ταλαιπωρίες, 24ωρη υποστήριξη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ζωντανής συνομιλίας ή μέσω τηλεφώνου. Διαθέτει εύχρηστο πίνακα ελέγχου που περιλαμβάνει το Cpanel ή το Plesk.

Αυτή η φιλοξενία Ιστοσελίδων περιλαμβάνει επίσης ενισχυμένους διακομιστές SSD, εύκολη δυνατότητα επεκτασιμότητα του ιστότοπου από Shared Hosting σε VPS ή Dedicated Servers χωρίς καθυστέρηση και επιπλέον συνοδεύεται με εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

Η τιμολόγηση στο InterServer ξεκινάει από € 3,33 / μήνα.

ΔΕΣ ΤΟ200

5) InmotionHosting

inmotionhosting

Το InMotion ιδρύθηκε το 2001 στην Καλιφόρνια και διαθέτει μόνο linux web hosting και αυτό είναι κάπως περιοριστικό. Το InMotion Hosting προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών web hosting, που έχουν κερδίσει πολλά βραβεία. Παρέχει δωρεάν εργαλεία ηλεκτρονικού εμπορίου και διαφήμισης καθώς και δωρεάν backup των δεδομένων σας.

Η φιλοξενία γρήγορη με δίσκους SSD, αξιόπιστη και σταθερή καθώς διαθέτει 1ης τάξης συστήματα δρομολόγησης ώστε η ιστοσελίδα να παραμένει online, επίσης είναι αρκετά προσιτή και από τις λίγες εταιρίες που δίνουν 90 ημέρες εγγύηση επιστροφής χρημάτων.

Αυτή είναι μία από τις καλύτερες υπηρεσίες web hosting για τη συνεχή καλή υποστήριξη των πελατών. Το inMotion προσφέρει απεριόριστη 24ωρη τηλέφωνική, email και chat υποστήριξη. Άλλοι διαθέσιμοι πόροι περιλαμβάνουν βίντεο tutorials, συχνές ερωτήσεις, μια βάση γνώσεων και φόρουμ χρηστών.

Αν και το inMotion προσφέρει δωρεάν υποστήριξη, δεν προσφέρει επαγγελματική υποστήριξη για τα χαμηλά πακέτα. Μόνο το επεγγελματικό πακέτο παρέχει επαγγελματική υποστήριξη με υψιλό επίπεδο 99,9% uptime αλλιώς η εταιρία σας πιστώνει με δωρεάν φιλοξενία.

Οι τιμές φιλοξενίας ιστοσελίδων ξεκινάνε από €5,70/μήνα με προεγκατεστημένο το WordPress και υποστηρίζει μέχρι και 20X γρηγορότερο wordpress hosting.

ΔΕΣ ΤΟ200

6) A2 Hosting

a2hosting

Με την εγγύηση 20X φορές ταχύτερα φιλοξενία WordPress η A2Hosting δίνει πραγματικά μια υπόσχεση. Η τιμολόγηση είναι σαφής και απλή, χωρίς κρυφές χρεώσεις ή οτιδήποτε άλλο. Οι προσφορές μπορεί να φαίνονται περιορισμένες στην αρχή αλλά στην πράξη οι επιδόσεις οδηγούν σε ποιοτικά αποτελέσματα.

Πλεονέκτημα της οι ταχύτατοι SSD δίσκοι που βρίσκονται στους Servers της. Η υποστήριξή  της άμεση, επικοινωνιακή και διαφανής με τιμές που ξεκινάνε από €3,63/μήνα.

Το A2Hosting προσφέρει:

 • 1 ιστοσελίδα
 • 5 βάσεις δεδομένων
 • Απεριόριστο χώρο
 • Απεριόριστη μετάδοση δεδομένων
 • cPanel Πίνακας ελέγχου
 • Δωρεάν SSL & SSD

ΔΕΣ ΤΟ200

7) SiteGround

Το SiteGround ιδρύθηκε το 2003, φιλοξενεί περίπου 2,000,000 ιστοσελίδες από τα κεντρικά της γραφεία στην Νέα Υόρκη και το Τέξας. Επίσης έχει βάσεις στην Σόφια της Βουλγαρίας για να εξυπηρετεί την Ευρώπη.

Τα κέντρα δεδομένων βρίσκονται στις ΗΠΑ, την Αυστρία, τη Σιναγκαπούρη, τη Δανία, την Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το SiteGround προσφέρει υποστήριξη 24/7. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη της SiteGround.

Αυτό που τους ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό είναι τα ικανά και καλά προετοιμασμένα άτομα, η φιλική και εξυπηρετική στάση τους και επίσης ενδυναμώνουν στον πελάτη.

Ως εταιρία είναι αρκετά αξιόπιστη και ασφαλής.

Προσφέρει Shared Hosting, μέχρι Cloud Hosting.

Αυτή η φιλοξενία ιστοσελίδων στο StrartUp πακέτο, περιλαμβάνει 1 ιστοσελίδα, 10GB χώρος δίσκου, δωρεάν λογαριασμούς email, SSD και δωρεάν καθημερινό backup.

Το SiteGround παρέχει ακόμη εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών και οι τιμές του ξεκινάνε από 5.99 €/μήνα (Εκπωση από 12.99€).

ΔΕΣ ΤΟ200

8) FatCow

fatCow

Το πράσινο web hosting FatCow είναι ο shared hosting παροχέας με λύσεις για μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που ψάχνουν μια προσιτή επιλογή φιλοξενίας ιστοσελίδων. To FatCow προσφέρει δωρεάν μεταφορά ιστοσελίδας και όνομα τομέα, απεριόριστο χώρο δίσκου και λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επιπλέον παρέχει διάφορα εργαλεία και επιχειρηματικές λύσεις.

Το FatCow εκτός από το ότι προσφέρει δωρεάν μεταφορά και όνομα domain, απεριόριστο εύρος ζώνης και χώρο, τροφοδοτείται από 100% καθαρή πράσινη ενέργεια, διαθέτει site builders και προσφέρει μέχρι 1GB cloud hositng δωρεάν, ισχυρό λογισμικό και λύσεις που κάνουν την εμπειρία του πελάτη πιο ικανοποιητική.

Επιπλέον περιλαμβάνει και οικονομικές συμφωνίες, όπως δωρεάν adwords, Yahoo, Bing, κουπόνια facebook και διαχειριστική πλατφόρμα Joomla. Τιμές από 3.67€/μήνα ή 47€/χρόνο.

ΔΕΣ ΤΟ200

9) Bluehost

bluehost best web hosting - bestcyprushostng.com

Το Bluehost είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες φιλοξενίας ιστοσελίδων με βάση τις ΗΠΑ. Έχει καταχωρημένα 2 εκατομμύρια domains μαζί με τις αδελφές εταιρίες host monster, iPage και Fast Domain.  Ιδρύθηκε από τον Matt Healton το 1996 και από τότε έχει εξελιχθεί σε μια από τις κορυφαίες εταιρίες hosting. Το #1 προτεινόμενο web hosting απο το wordpress.org και κάθε λογαριασμός περιλαμβάνει εγκατάσταση WordPress με ένα κλικ.

Το Bluehost περιλαμβάνει δωρεάν όνομα τομέα, κατασκευαστή ιστοσελίδων, 24ωρη τεχνική υποστήριξη, 50GB χώρο δίσκου, απεριόριστο bandwith. Προσφέρει αρκετά εργαλεία και υποστήριξη για τους πελάτες της, αν και υπάρχει χρέωση για μετανάστευση ιστοσελίδας και για στήσιμο φιλοξενίας.

Σε γενικές γραμμές είναι απλό στην χρήση και οικονομικό με τιμές να ξεκινάνε από μόλις 3.15€/μήνα.

ΔΕΣ ΤΟ200

10) DreamHost

DreamHost

Το DreamHost ιδρύθηκε το 1996 και έχει  βάση το Los Angeles . Το 82% των πελατών του προέρχονται από τις ΗΠΑ, όμως έχει αρκετά μεγάλο μερίδιο αγοράς σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει αποσπάσει και αρκετά βραβεία. Φιλοξενούν πάνω απο 1.5 εκατομμύριο ιστοσελίδες, blogs και εφαρμογές και ισχυρίζονται 100% uptime.

To DreamHost προσφέρει φιλοξενία σε SSDs, δωρεάν όνομα τομέα για ένα χρόνο, απεριόριστους λογαριασμούς emails, δωρεάν ασφάλεια SSL με το Let’s encrupt και προστασία προσωπικών δεδομένων. Επιπλέον παρέχει απεριόριστο χώρο δίσκου και bandwidth, έχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 97 ημερών και 24ωρη υποστήριξη πελατών. Οι τιμές ξεκινάνε από 7.35€/μήνα

ΔΕΣ ΤΟ200

Δωρεάν κατασκευαστές ιστοσελίδων

Ας δούμε τώρα και κάποιες εταιρίες που προσφέρουν εναλλακτικό είδος φιλοξενίας εφόσον διαθέτουν πλατφόρμα κατασκευής ιστοσελίδας Drag & Drop χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις και κώδικα.

11) SimpleSite

simplesite

To SimpleSite υποστηρίζει 18 γλώσσες περιλαμβανομένου και την ελληνική γλώσσα, έχει γρήγορο οδηγό κατασκευής ιστοσελίδας σε τρία απλά βήματα, ιδανικό για αρχάριους.

Αυτό που κάνει το SimpleSite τόσο μοναδικό είναι ότι αποσκοπεί στο να καταστήσει τη διαδικασία της κατασκευής της ιστοσελίδας σας όσο πιο εύκολη και λιγότερο χρονοβόρα γίνεται, ενώ ταυτόχρονα σας παρέχει τον πλήρη έλεγχο ως προς την εμφάνιση και την αισθητική της ιστοσελίδας σας.

Εσείς απλά διαλέγετε το είδος της ιστοσελίδας, προσαρμόζετε την εμφάνισή της με τη βοήθεια του οδηγού σχεδίασης και στη συνέχεια, συμπληρώνετε τα στοιχεία που απαιτούνται προκειμένου να γίνει δική σας. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείτε μια ιστοσελίδα που μπορείτε να διαχειριστείτε όπως επιθυμείτε! Οι τιμές στο βασικό πακέτο είναι εντελώς δωρεάν.

ΔΕΣ ΤΟ200

12) Wix

wix

Το Wix έχει 85 εκατομμύρια χρήστες! Αυτό τα λέει όλα. Από το 2006 που έχει δημιουργηθεί το WIX κατάφερε να κερδίσει εκατομμύρια πελάτες σε 190 χώρες. Το Wix συνδυάζει την ομορφιά και την προηγμένη τεχνολογία για να δημιουργήσετε μια εκπληκτική ιστοσελίδα.

Διαθέτει μια παγκόσμιας κλάσης πλατφόρμα κατασκευής ιστοσελίδας, ίσως το καλύτερο Drag & Drop σύστημα με δυνατότητες  HTML5,  500+ πρότυπα σχεδιασμού και καινοτόμες εφαρμογές. Χωρίς χρήση κώδικα το κάνει ιδανικό για αυτούς που θέλουν μια επαγγελματική ή προσωπική ιστοσελίδα χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Προσφέρουν και πολύτιμες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας αλλά  το επιχειρηματικό μοντέλο τους επιτρέπει να παρέχουν πλήρεις ιστοσελίδες σε όλους δωρεάν.

Δημιουργήστε τη δική σας πρωτότυπη ιστοσελίδα που αντανακλά σε εσάς η το εμπορικό σήμα της εταιρίας σας και ανεβάστε την online σήμερα. Η εμπειρία διασκεδαστική και χωρίς να γράψετε κώδικα. Παρέχει 14 ημέρες εγγύηση επιστροφής χρημάτων. Οι τιμές για premium πακέτα ξεκινάνε από €4,08/μήνα ενώ υπάρχει και η δωρεάν έκδοση η οποία περιλαμβάνει διαφημίσεις της Wix.

ΔΕΣ ΤΟ200

Συμπεράσματα – Best Cyprus Hosting

Ολοκληρώνοντας βλέπουμε πως υπάρχουν αρκετές καλές προτάσεις σε λύσεις web hosting με έτοιμους οδηγούς κατασκευής ιστοσελίδας. Εξαιρετικές εταιρίες που προσφέρουν από shared hosting μέχρι dedicated και cloud servers. Όλοι οι παρόχοι φιλοξενίας που επιλέξαμε είναι ποιοτικοί ασφαλής και με συνεχείς αναβαθμίσεις στις υπηρεσίες τους

Εσείς χρησιμοποιήσατε κάποιο από τα προτεινόμενα  μας web hosting ή κάποιο άλλο που δεν συμπεριλάβαμε στην λίστα;  Μείνατε ικανοποιημένοι ή αντιμετωπίσατε κάποια προβλήματα;

Γράψτε μας στα σχόλια την γνώμη ή  κρητική σας και θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε.


Spread the knowledge

1 Σχόλιο.

 • It is not my first time to pay a quick visit this web page, i am browsing this web page dailly and obtain pleasant data from here everyday.

Μενού